|
|
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt.
Voeg de ui-ringetjes de fijngehakte knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten.
Zet het vuur hoog, voeg de cognac, de wijn en de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen.
Roer de crème fraiche door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden (dit duurt zo’n 3 minuten).
Breng de saus op smaak met een snufje zout.
Voeg de garnalen toe en laat ze in 1 minuut goed warm worden.
Schep de garnalen in knoflooksaus in 4 schaaltjes en serveer ze direct met het (warme) stokbrood. |