|
|
Verwarm de oven voor op 175/180 °c. meng met de mixer de bloem, het bakpoeder, 125 gram suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg. Vet een springvorm (26/28 cm) in en druk het deeg in de vorm uit met een hoge opstaande rand schil de appels en snijd elke appel in 8 partjes zet de appelpartjes recht op dicht tegen elkaar aan in de vorm. Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de suiker, de vanillesuiker en 2 dl room tot een glad mengsel. Breng in een pan de rest van de room aan de kook. Roer van het vuur af het pudding mengsel erdoor en laat het geheel op zacht vuur al roerende even doorkoken tot een dikke vla. Schenk de vla over de appels bak de appeltaart onderin de oven in C.A. 1 uur en 10 minuten goudbruin gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 14 uur in de koelkast koud worden.
veel bak plezier !!! |