|
|
|
Spiezen met kip en abrikozen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
600 g kipfilet, in blokjes van 3 cm
50 ml teriyakisaus
2 el droge sherry of sake
2 tenen knoflook, geperst
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
6 stevige abrikozen, gehalveerd en ontpit
zonnebloemolie om te bestrijken
peper en zout uit de molen
Extra: houten barbecuespiezen, 1 uur geweekt in koud water |
|
bereiding: |
|
|
Meng in een schaal de kip met teriyakisaus, sherry of sake, knoflook en gember.
Laat minimaal 30 min marineren.
Rijg de kip, bosui en halve abrikozen afwisselend aan de spiesen.
Bestrijk ze met olie en gril ze op de barbecue, in grillpan of onder de ovengrill in 8-10 min gaar en rondom goudbruin.
Bestrooi met zout en peper en serveer. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|