laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spiezen met kip en abrikozen
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:
600 g kipfilet, in blokjes van 3 cm
50 ml teriyakisaus
2 el droge sherry of sake
2 tenen knoflook, geperst
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
6 stevige abrikozen, gehalveerd en ontpit
zonnebloemolie om te bestrijken
peper en zout uit de molen
Extra: houten barbecuespiezen, 1 uur geweekt in koud water
  bereiding:
    Meng in een schaal de kip met teriyakisaus, sherry of sake, knoflook en gember.
Laat minimaal 30 min marineren.
Rijg de kip, bosui en halve abrikozen afwisselend aan de spiesen.
Bestrijk ze met olie en gril ze op de barbecue, in grillpan of onder de ovengrill in 8-10 min gaar en rondom goudbruin.
Bestrooi met zout en peper en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats