|
|
|
Wokschotel met victoriabaars |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr filet van victoriabaars,
wit van een middelgrote prei,
100 gr bamboescheuten,
30 gr gedroogde wolkenoren,
1.5 dl saké,
4 eetlepels sojasaus,
1 eetlepel fijngesneden verse gember,
2 koffielepels sambal oelek (of meer voor een pikantere versie),
½ koffielepel maïsbloem,
peper en zout,
arachideolie. |
|
bereiding: |
|
|
Vooraf :
De prei in de lengte middendoor snijden, iedere helft in stukken van 1 cm snijden.
De wolkenoren weken in water (minimum 1 uur vooraf) en daarna in grove stukken snijden.
De visfilet in grove stukken snijden.
De olie in de wok opwarmen, hierin dan de stukken prei gedurende 3 minuten roerbakken.
De bamboescheuten en de geweekte wolkenoren in de wok doen en 3 minuten verder roerbakken.
De saké, sojasaus, sambal oelek, maïsbloem in de wok doen, kruiden met peper en zout en aan de kook brengen.
De stukken visfilet erbij voegen en voorzichtig omroeren.
Deksel op de wok zetten en gedurende 5 minuten zachtjes laten sudderen.
opdienen als onderdeel van een rijstschotel met gebakken rijst
volgens eigen smaak combineren met andere groenten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|