laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Entrecote met Stroganoffsaus
  ingrediënten:
    2 entrecotes van ongeveer 350 gram per stuk
100 g bakboter
1/4 dl wodka
peper en zout
250 g champignons
peper en zout
citroensap
1 ajuin (fijngesnipperd)
1 takje tijm
een snuifje paprikapoeder
1/4 dl zure room
fijngehakte peterselie
1 blikje tomatenpuree
  bereiding:
    Voor het vlees:

Laat een klontje boter smelten in een braadpan en laat de entrecotes langs beide zijden een drietal minuten bakken.
Giet de wodka over het vlees en flambeer.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal de entrecotes uit de pan en laat ze even rusten.
Bereid intussen de saus in het braadvocht.

Voor de Stroganoffsaus:

Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan waarin u de entrecotes heeft gebakken.
Snijd de champignons fijn en doe ze samen met het geplette teentje look, het takje tijm en de fijngesnipperde ui in de braadpan.
Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze meteen met een beetje citroensap; zo blijven de champignons mooi wit.
Laat de champignons bakken tot ze beetgaar zijn en breng ze verder op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de tomatenpuree met de zure room toe en laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft.
Verwijder het takje tijm en breng de saus verder op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder.
Garneer de saus met verse fijngehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats