laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenswangetjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1kg varkenswangetjes
30 g boter
2 uien
2 el rode wijnazijn
3 sneetjes bruin brood
mosterd
75 cl donker trappistenbier
2 teentjes knoflook
peper en zout
  bereiding:
    Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken.
Bak het vlees aan in wat boter.
Haal het vlees uit de pan.
Snipper de uien fijn.
Fruit aan met wat boter in de pan waarin u het vlees gebakken hebt.
Voeg, zodra de uien mooi gekleurd zijn, de azijn en het vlees toe met de tijm en de laurier.
Kruid met peper en zout en roer om.
Blus met het bier.
Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg ze op het vlees.
Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje twee uur garen.
Roer geregeld om aanbakken te voorkomen en controleer het vlees met een vork, het moet uiteenvallen.
Bind voor het serveren de saus eventueel met wat los geroerde maizena, proef en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met handgesneden frietjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats