laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chili con carne
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
2 rode paprika's,
1 tomaat,
2 teentjes knoflook,
1 ui,
2 stengels bosui,
250 gram rode nierbonen ,
1 biefstuk (ca. 200-300 gram),
50 gram blokjes spek,
1 blokje rundsbouillon,
1 stukje panela (ca. 1cm³),
1 kleine groene (niet-zoete) bakbanaan (of een stuk van ca. 7 cm),
peper, zout,
gemalen komijn,
olijfolie,
250 gram tomaten in blik,
verse of gedroogde chilipeper naar keuze
  bereiding:
    Laat de rode bonen een nacht in een pot met water weken. Breng de bonen de volgende dag in een pot gezouten water en met een blokje rundsbouillon aan de kook.

Snij ondertussen de paprika, de tomaat, de ui en de stengels bosui in stukjes. Versnipper de teentjes knoflook. Stoof 2/3 van de groenten en de knoflook met wat olijfolie in een diepe pan. Voeg er na een 2-tal minuten het vlees en het spek aan toe en wat later 2/3 van de tomaten in blik. Kruid met peper, zout en twee theelepels komijn en laat verder stoven op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is en de groenten beetgaar zijn.

Voeg de resterende 1/3 van de groenten, de tomaten in blik en de knoflook toe aan de bonen. Voeg de bananaan in stukjes (en zonder schil) aan de bonen toe. Laat alles meekoken tot de bonen beetgaar zijn.

Afhankelijk van hoe vloeibaar je de chili wil, kan je ofwel beide (de bonen en de saus met vlees en groenten) direct mengen, ofwel de bonen een beetje afgieten. Zorg evenwel dat je zeker wat kookvocht overhoudt voor bij de saus. Dien op met rijst of brood. Je kan het aan je eters overlaten laten over hoe pikant ze het willen hebben, dus we voegen de chilipeper pas op het laatste moment toe in het bord zelf.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats