|
|
|
Aardappel-wortelgratin |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
750 g aardappelen, vastkokend
2 eieren
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel paprikapoeder
200 ml volle melk
100 g belegen kaas 50+, geraspt
2 uien, in ringen
500 g wortelen, geschild en in plakjes
2 à 3 slavinken, in plakjes |
|
bereiding: |
|
|
lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter, invetten
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes.
Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de helft van de kaas.
Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal.
Schenk hier de helft van het eimengsel over.
Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld.
Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover.
Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.
Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.
Tip:
Men kan ook braadworst gebruiken |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|