laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bruine suikertaart
  ingrediënten:
    Voor het deeg:
300 g bloem
130 g boter op kamertemperatuur
2 eieren
1 theelepel suiker
1 snufje zout
8 eetlepels warme melk
15 g gist (1 / 3 kubus)
10 g boter
2 eetlepels meel voor het bepoederen van de vorm

Voor de vulling:
1 ei
20 cl room
6 soeplepels met bruine suiker
30 g boter
  bereiding:
    Zeef de bloem in een kom.
Verspreid er de boter over, suiker, eieren en zout.
Plaats de melk en de gist in het kuiltje, meng de boter en de bloem, daarna beginnen met kneden, vanaf het centrum, tot het deeg glad en glanzend is.
Laat een uur rijzen op een warme plaats.
Klop het ei met de room.

Vet een vorm van 28 cm diameter en bestrooi met het meel.
Rol het deeg en prik elke cm met een vork.
Spreid gelijkmatig 5 eetlepels bruine suiker op het oppervlak, giet de vulling over de taart .
Strooi de resterende suiker en verdeel de boter over taart.
Bak op 200°C (190°C hetelucht) gedurende 20 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats