Thaise nasi met mini gehaktballetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
300 g pandanrijst
300 g rundergehakt
1/2 el sambal manis
3 el zonnebloemolie
1 limoen
1 zakje verse basilicum (15 g)
600 g Thaise roerbakmix
1 pakje maaltijdmix voor nasi (50 g)
wok |
|
bereiding: |
|
|
Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking.
Met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Gehakt mengen met sambal en naar smaak zout en peper toevoegen.
20 kleine balletjes van gehakt draaien.
Helft olie in koekenpan verhitten.
Hierin gehaktballetjes rondom 8 min. bruin en gaar bakken.
Limoen halveren en 1 helft in partjes snijden.
Blaadjes basilicum loshalen en steeltjes in stukjes snijden.
Rest olie in wok verhitten.
Hierin groenten met basilicumsteeltjes 3 min. roerbakken.
150 ml water en maaltijdmix erdoor roeren en 1 min. verwarmen.
Rijst erdoor scheppen en 2 min. roerbakken.
Halve lime erboven uitknijpen.
Blaadjes basilicum erdoor roeren en ook erop strooien.
Thaise nasi in 4 diepe borden scheppen.
Gehaktballetjes ernaast en partjes limoen erop leggen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|