|
|
|
LAKSA MET PIJLINKTVIS, POMPOEN & KWARTELEITJES |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1,8 l visbouillon
- 300 g pompoen, in 6 punten gesneden
- 200 g gedroogde eierpasta
- 5 eetlepels sesamolie
- 12 kleine pijlinktvisjes, schoongemaakt en gewassen
- 2 hete groene chilipepers, in dunne plakjes
- 6 limoenblaadjes
- 6 baby-aubergines, in vieren gesneden
- 12 dunne plakjes galangal
- 6 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 2 theelepels Aziatische vissaus
- 2 theelepels tamari
- 2 eetlepels tamarindepasta
- 4 eetlepels vers limoensap
- 6 kwarteleitjes
- verse koriander
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding
Breng de visbouillon aan de kook en doe er de stukken pompoen bij. Laat de stukken pompoen gaarkoken en schep ze uit de pan, maar houd ze warm. Kook de pasta gaar. Giet de bouillon door een vergiet in een grote kom en bewaar het vocht.
Zet de lege pan terug op het vuur en verhit 2 eetlepels van de sesamolie tot de olie begint te roken. Bak de pijlinktvisjes 2 minuten, haal ze uit de pan en leg ze bij de pompoen. Giet de rest van de sesamolie in de pan en bak de pepers, limoenblaadjes, aubergines, galangal en knoflook l minuut op een hoog vuur. Roer daarbij goed. Voeg de nog warme visbouillon en de vissaus, tamari en tamarinde toe en laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken. Giet er dan het limoensap bij. Bak intussen de
kwarteleitjes in een vleugje olie of in een koekenpan met
antiaanbaklaag. Verwarm de zes kommen en verdeel er de pasta, pompoen en inktvis over. Schep er de kokende bouillon over
en leg er voorzichtig een gebakken kwarteleitje bovenop. Strooi er naar smaak verse koriander over.
Deze laksa ziet er met het kleine gebakken eitje en de inktvistentakels die
erbovenop drijven nogal spectaculair uit en is bovendien een prachtige combinatie van smaken die allemaal uitstekend bij elkaar passen. De zoetheid van de pompoen vormt een perfect tegenwicht voor de
vurige chilipepers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|