Tagliatelle met chiantisaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 eetlepels olie
500 g rundergehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
400 gr groenten (Provençaalse roerbakmix)
200 ml lichte rode wijn (bijv. Chianti)
400 gr trostomaten
400 gr verse tagliatelle (koelvak)
wok |
|
bereiding: |
|
|
In wok olie verhitten en gehakt op hoog vuur in 2-3 min. rul bakken.
Knoflook, Italiaanse kruiden en Provençaalse groenten erdoor scheppen en 2-3 min. meebakken.
Intussen tomaten in stukjes snijden.
Tomaten en wijn door gehaktmengsel roeren en alles 8-10 min. op zacht vuur laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen tagliatelle in pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar koken.
Pasta afgieten en in vier diepe borden scheppen.
Chiantisaus erover scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|