|
|
|
Kalfsstoofvlees |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
350 gr mager stoofvlees
½ eetlepel maïskiemolie
Peper en zout
15 gr bloem
½ teentje knoflook
Tijm, laurier en peterseliestengels
½ liter water
½ ontvet vleesbouillonblokje
1 ½ eetlepel tomatenpuree
250 gr wortelen
200 gr uien |
|
bereiding: |
|
|
Snij het kalfsvlees in blokjes. Verhit de olie en bak er het vlees in tot goudbruine kleur. Bestrooi met peper;
Overstrooi met de bloem en bak nog even verder tot de bloem bruin wordt;
Voeg er dan het uitgeperst knoflookteentje, tijm, laurier, peterseliestengels, ½ liter water, de vleesbouillon en de tomatenpuree aan toe;
Laat het geheel ongeveer ½ uur in een gesloten pan op een zacht vuurtje stoven;
Snij intussen de wortelen en de uien klein en doe ze bij het vlees, stoof ze eveneens gaar;
Verwijder de peterseliestengels en breng op smaak met peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|