Stoofvlees met trappist en rozijntjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg runderstoofvlees
2 grote uien
4 eetl. boter
3 eetl. bloem
100 g lichte rozijntjes
1 eetl. donkerbruine suiker
33 cl trappist (bij voorkeur donkere, bv. Westmalle of Chimay)
1 à 2 eetl. azijn
- kruiden:
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1/4 koffiel. tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
De dag voordien
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpan en kleur de grof gesnipperde uien. Schep goed om, zodat ze niet aanbranden. Haal de uien uit de pan.
Doe de rest van de boter in de pan en bak het stoofvlees rondom goudbruin (diepvriesvlees hoeft u niet vooraf te ontdooien).
Strooi er de bloem over en roer goed om. Voeg de uien weer toe, samen met de kruidnagels en kruid met peper en zout. Strooi er de bruine suiker over.
Giet er beetje bij beetje het bier over en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat ± 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. goed stoven. Voeg de rozijntjes toe en schep om. Zet koel weg.
De dag zelf Warm de stoofschotel zachtjes op. Voeg indien nodig wat water toe en breng op smaak met 1 à 2 eetl. azijn.
Dien op met frietjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|