laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schelvis met kastanjechampignons
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
130 g roomboter, op kamertemperatuur
1 citroen, schoongeboend
1 teen knoflook, fijngesneden
2 takjes dille, fijngesneden
1 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd
1 pot paddestoelenfond (380 ml)
500 g schelvisfilet
2 el bloem
  bereiding:
    Doe 80 g boter in een kom.
Rasp de gele schil van de citroen en roer die samen met de knoflook, de dille en 2 tl zout door de boter.
Schep de citroenboter op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van de folie dicht.
Leg tot gebruik in de koelkast.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de champignons 5 min.
Schenk de fond erbij en laat op laag vuur 20 min. zonder deksel zacht koken.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Verdeel de schelvisfilet in 4 porties, bestrooi deze met peper en zout en bestuif ze met de bloem.
Bak de visfilets 5 min. op middelhoog vuur.
Keer halverwege.
Verdeel de champignons over de borden.
Leg de vis erop.
Snijd de citroenboter in plakjes en leg op de vis.

Lekker met aardappelkroketten en broccoli.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats