Oesters in champagnesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 oesters
- 150 ml champagne
- 2 zeer fijngehakte sjalotten
- 150 ml kookroom
- zout en peper
- gehakte verse kervel
- grof zeezout
|
|
bereiding: |
|
|
Open de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen.
Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is tot de helft. Voeg de room toe en laat ook dit weer inkoken tot de helft. Roer het oestervocht erdoor en maak de saus op smaak af.
Maak in een ovenvaste schaal een bedje van grof zeezoet en druk de halve schelpen daarin. Doe de rauwe oesters in de schelp en schenk de saus erover. Schuif de schaal een paar minuten onder een voorverwarmde gril tot de saus flink borrelt.
Bestrooi de oesters met kervel en dien ze op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|