laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfslapjes in marsalasaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen :

15 g gedroogde paddestoelen
4 dun gesneden kalfslapjes of 8 heel dun gesneden(max: 250 gr/pers.)
1 eetlepel bloem
50 g boter
zout, peper
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
4 eetlepels marsala
  bereiding:
    Leg de gedroogde paddestoelen in en kom, giet er lauw water bij en laat 30 minuten wellen. Beklop ondertussen het vlees met een vleeshamer en bestrooi licht met bloem.
Verhit de boter in een koekenpan. Wacht tot de boter gaat bruisen en bak de kalfslapjes op halfhoog vuur gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Bestrooi rijkelijk met peper en zout en voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Houdt het vlees even warm in de oven. Laat de paddestoelen uitlekken en bewaar het vocht. Snijdt ze in kleine stukjes. Pel en hak een teentje knoflook fijn.
Was de peterselie in koud water en verwijder de steeltjes. Verwarm de overgebleven jus in de koekenpan en voeg de marsala toe. Voeg vervolgens de paddestoelen, de knoflook en 2 eetlepels weekvocht van de paddestoelen toe.
Voeg nu de rest van de citroensap toe en laat enkele minuten inkoken. Leg de kalfslapjes op een warm bord en giet de saus er voorzichtig over. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats