Noedels met vis en scampi's. |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 zeebaarsfilets met vel,100 à 125 gr elk.
8 grote scampi's,gepeld en verwijderd van het darmkanaaltje.
300 eiernoedels.
1 kleine groene paprika.
1 smalle rode puntpaprika.
1 rood chilipepertje.
2 lente-uitjes.
1 teentje knoflook.
1 eetlepel arachideolie.+extra voor het bakken.
1 eetlepel wokolie.
2 eetlepels sojasaus.
2 eetlepels citroensap.
Peper & zout. |
|
bereiding: |
|
|
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
Maak de paprika's schoon en snij het vruchtvlees in reepjes.
Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snij het in ringetjes.
Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes
Wrijf de vis in met het citroensap en zout en laat 5 minuten trekken en dep ze dan droog.
Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de visfilets 3 minuten aan iedere kant, de velkant eerst.
Bak de laatste minuut de scampi's mee.
Verhit de wokolie in de wok en roerbak knoflook en lente-uitjes.
Voeg er de stukjes paprika en chilipepertje aan toe en bak de groenten beetgaar.
Voeg er de gare noedels aan toe en breng op smaak met sojasaus,peper en wat citroensap.
Verdeel de noedel en visfilets over warme borden.
Werk af met de scampi's.
Met dank aan Tisjken voor dit recept |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|