|
|
|
lasagne met vis en kreeftensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr.visfilet naar keuze(bvb kabeljauw, zalm..)
200 gr gemalen kaas
2 dl. visfumet of 1 visbouillonblokje
2 dl. kreeftensoep
2,5 dl room
50 gr boter;
2 preiwitten
enkele champignons
2 uien
lasagnevellen
scheutje witte wijn
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
reinig de prei, ui en champignons, snij fijn en stoof samen.
snijd de vis in dobbelsteentjes.
maak een roux met vetstof en bloem, voeg de visfumet, kreeftensoep en room toe;breng aan de kook.
voeg een scheutje witte wijn bij en kruiden met peper en zout
stel in een ingevette ovenschaal de lasagne samen, begin met een laag saus, daarna lasagnevellen, de groenten, de vis en herhaal deze volgorde.
Bestrooi met gemalen kaas.
plaats de lasagne in de oven op 200 ° gedurende 45 min. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|