Saffraanrisotto met zalm en bieslook |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gr zalm.
200 gr risottorijst.
1 wit van prei.
1 teentje knoflook,gesnipperd.
70 gr geraspte parmezaan.
2 à 3 draadjes saffraan.
100 ml droge witte wijn.
700 ml groentebouillon.
5 eetlepels boter.
2 eetlepels gehakte bieslook.
1 eetlepel olijfolie.
1 laurierblaadje.
1 stuk citroenschil.
Peper uit de molen & zout. |
|
bereiding: |
|
|
Spoel de prei en snij hem in ringen.
Leg de saffraandraadjes in 3 eetlepels warm water.
Verhit de olijfolie en 1 theelepel boter in een pan.
Bak er de prei en knoflook in tot ze glazig zijn.
Voeg er de rijst aan toe en bak deze ook tot ze glazig zijn.
Giet er de helft van de witte wijn bij en laat volledig inkoken.
Voeg er de rest van de wijn aan toe en laat weer volledig inkoken.
Giet zoveel bouillon in de pan,tot de rijst net onderstaat.
Voeg er de saffraan mét het weekwater aan toe,en het laurierblaadje en de citroenschil.
Laat de bouillon inkoken en roer af en toe om.
Voeg er weer bouillon aan toe tot de rijst onderstaat en laat weer inkoken.
Ga zo door tot de rijst net gaar is en de bouillon bijna op is.
Dit duurt ongeveer 20 à 25 minuten.
Dep de zalm droog en snij hem in blokjes.
Verhit 2 eetlepels boter en bak de zalm goudbruin.
Kruid met peper en zout.
Verwijder de citroenschil en het laurierblaadje uit de risotto.
Roer er de rest van de boter en de parmezaan door.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden,leg er de zalm op en versier met bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|