|
|
|
Bladerdeeggebak met kippenreepjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g kippenborstfilet
100 g gerookt spek in dobbelsteentjes
150 g champignons
2 plakken uitgerold bladerdeeg
4 el boter
1 eidooier
1,5 dl room
1 dl cognac
het sap van 1/2 citroen
2 el paneermeel
10 jeneverbessen
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de kipfilet in fijne reepjes.
Laat het bladerdeeg gedurende 15 minuten aanpassen aan de kamertemperatuur.
Stoof de in schijfjes gesneden champignons gedurende 5 min. in 1 el boter.
Kruid met peper en zout.
Besprenkel met wat citroensap.
Laat 3 el boter goudbruin kleuren in een braadpan.
Doe er de kippenreepjes in, en na 2 min. het gerookt spek.
Roer onder elkaar , kruid met peper en zout en doe er de jeneverbessen bij.
Laat 5 min. bakken en haal het vlees uit de pan.
Giet er de verwarmde cognac in en flambeer (opgelet voor de dampkap).
Als de vlam gedoofd is, giet u er de room bij.
Laat indikken op een hevig vuur en doe het vlees samen met de gestoofde, uitgelekte champignons weer in de pan.
Meng alles goed dooreen.
Leg 1 plak bladerdeeg op de taartvorm van ongeveer 22 cm diameter.
Doorprik het deeg enkele keren met een vork
Strooi 2 el paneer- of griesmeel op de bodem en schep er de bereiding op.
Rol het andere plak bladerdeeg en gebruik het als deksel.
Kleef het aan de bodem vast met wat water of wat eidooier.
Knip het een paar keer in met een schaar (zodat de stoom kan ontsnappen) en strijk de pastei in met de losgeklopte eidooier.
Bak gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven op 190°C |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|