|
|
|
Vleesrolletjes met prei en kruidenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 gr varkensfilet.
4 plakjes rauwe ham.
1 prei.
2 eetlepels volle verse kaas.
1 eierdooier.
1 eetlepel boter of olijfolie.
1,5 dl vleesbouillon.
1,5 dl lichte room.
1 eetlepel gehakte basilicum.
1 eetlepel gehakte peterselie.
Peper & zout. |
|
bereiding: |
|
|
Snij de varkensfilet in plakjes.
Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een houten hamertje of broodplankje.
Halveer het preiwit in de lengte en spoel goed.
Snij het in stukken van +/- 10 cm lang.
Blancheer ze 3 minuten in gezouten water en laat ze schrikken in ijswater en uitlekken.
Klop de kaas op met eierdooiers,de gehakte tuinkruiden,peper en zout.
Leg op elk plakje vlees enkele preiblaadjes,een schepje kaas,een plakje ham,weer een schepje kaas en nog enkele preiblaadjes.
Rol stevig op en bind op met keukentouw of steek vast met een houten prikker.
Braad de rolletjes aan in de boter of olijfolie en schenk er de bouillon bij.
Dek de pan half af en laat 10 tot 15 minuten zacht stoven.
Hou de rolletjes warm onder aluminuimfolie.
Laat het stoofvocht tot de helft inkoken.
Schenk er de lichte room bij.
Laat nogmaals tot de helft inkoken.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Leg de rolletjes terug in de roomsaus en verwarm het geheel nog 2 minuten.
Serveer ze goed heet. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|