Herfstrisotto met gemengde champignons |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
250 g risottorijst (Shiwa)
500 g champignons (oesterzwammen, kastanjechampignons …)
1 sjalot
2 eetl. boter
2 eetl. walnoten
7,5 dl bouillon naar keuze (2 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water)
1 dl witte wijn
zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Snipper de sjalot fijn.
Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen).
Stoof de sjalot glazig.
Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
Blus met de witte wijn.
Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje.
Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de stukjes champignons en walnoten toe.
Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden.
Laat ± 20 min. sudderen.
Kruid naar smaak met peper.
Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min. rusten.
Werk de risotto af met schilfers parmezaan en serveer onmiddellijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|