laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Strikjessoufflé met broccoli
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
250 gr gekleurde strikjesmacaroni
400-500 gr broccoli
50 gr boter
1 sjalotje
45 gr bloem
4 1/2 dl melk
5 eieren
200 gr jonge Hollandse kruidenkaas
  bereiding:
    Kook de strikjes 9 minuten in ruim kokend water.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de steel in kleine blokjes, kook
de broccoli 7 minuten, giet ze af en pureer ze.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Fruit het gesnipperde sjalotje in de boter.
Roer alle bloem er ineens bij, laat die even garen en voeg dan al roerend bij
beetjes de melk toe, zodat een gebonden saus ontstaat.
Scheid de eierdooiers met een eierscheider van het eiwit en roer de dooiers
stuk voor stuk bij de saus.
Snijd de kaas in kleine blokjes en roer die met de strikjesmacaroni en de
broccolipuree bij de saus.
Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze luchtig door de 'saus'.
Vet een grote soufflévorm in en schep de massa erin.
Schuif de soufflé iets onder het midden in de oven en bak hem in 50-60
minuten gaar en goudbruin.
Open de oven niet tijdens het bakken.

Tip:
Vervang de broccoli door 250 gr (verse of ingeblikte) witte asperges
(gepureerd) en 250 gr kortgekookte in stukjes gesneden groene asperges.
Vervang de kaas door geraspte jongbelegen kaas.
Voeg eventueel extra 100 gr kleingesneden gerookte zalmsnippers toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats