|
|
|
Kabeljauw |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte
2 eetlepels maïsolie
1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui
8-10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie
zout, peper
3 1/2 dl droge witte wijn
60 gr boter
1 in dunne schijven gesneden citroen
1 mespuntje paprikapoeder
aroma
tabasco
citroensap
enkele partjes citroen |
|
bereiding: |
|
|
Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
Bestrijk een ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal.
Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal.
Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de moten in de ovenschaal en giet de wijn erin.
Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op elk daarvan een schijf citroen.
Zet de schaal in de oven en controleer na 15-20 minuten of de kabeljauw gaar is.
Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal op een voorverwarmde dienschotel en houd de vis in de oven nog even warm.
Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan.
Laat de botersaus nog even koken en schenk van het vuur af de rest van de peterselie en de in kleine stukjes verdeelde boter door de botersaus.
Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder, aroma, tabasco, peper, zout of citroensap toe.
Neem de schotel uit de oven, verwijder de gebruikte citroen en giet de saus over de vis.
Garneer de schotel met verse partjes citroen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|