laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van ingelegde groenten, zeewier en sesam
  ingrediënten:
   


  • 1 middelgrote wortel, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • stuk daikon van 10 cm, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer, van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden
  • 1 rode paprika, ontdaan van zaadjes en in dunne ringen gesneden
  • taugĂ©, ongeveer 2'/2 dl in een maatbeker
  • 3 eetlepels fijngeraspte, geschilde gemberwortel
  • 3 dl ciderazijn
  • 6 dl water
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel fijngemalen steranijs
  • 25 g arame of ander zeewier
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepeis sesamzaad, geroosterd
  • lente-uitjes in dunne plakjes gesneden, ongeveer 2'/2 dl in een maatbeker
  bereiding:
    Meng alle groenten en de gember. Breng azijn, water, suiker, zout en steranijs aan de kook. Verwarm een glazen weckpot door er heet kraanwater in te gieten en hem een paar minuten te laten staan. Giet
het water eruit en doe de groenten erin. Giet de kokende azijn over de groenten en sluit de pot terwijl alles nog heet is. Laat de pot volledig afkoelen en zet hem dan een paar dagen in de koelkast.
Week de arame 3 uur in warm water en laat het zeewier uitlekken. Bewaar 1 1/4 dl van het weekvocht.
Verhit de sesamolie in een pan en bak de arame een paar minuten op een matige vlam. Voeg er het weekvocht bij en laat het zeewier koken tot het vocht is verdampt. Laat afkoelen. Meng vlak voor het serveren de ingelegde groenten, het sesamzaad en de arame. Giet er vervolgens l
dl van het vocht bij en strooi er de lente-uitjes over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats