laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cassoulet
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
500 gr varkenslapjes
2 teentjes knoflook
1 ui
1 blikje kidneybeans (400 gram)
1 pot witte bonen (700 gram)
75 gram boter
1 deciliter droge witte wijn
2 deciliter tomatenpuree
2 deciliter gezeefde tomaten
2 kruidnagels
1 laurierblad
peper en zout
50 gram paneermeel
1/2 theelepel tijm
  bereiding:
    Snij de varkenslapjes in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Pel de ui en snipper deze vervolgens fijn.
Pel ook het teentje knoflook.
Laat ondertussen de witte bonen uitlekken.
Smelt de boter in een braadpan en fruit daarin het uitgeperste knoflookteentje en de ui.
Voeg het vlees erbij en bak alles gedurende 5 minuten mooi bruin.
Giet de witte wijn erbij samen met het laurierblad, de kruidnagels en de tomatenpuree.
Laat alles gedurende 1 uur stoven in de pan met een deksel op.
Haal het laurierblad en de kruidnagels weg en voeg de witte bonen en de kidneybeans toe.
Kruid het geheel met wat peper en zout.
Schep het bonen-vleesmengsel in een ovenvaste schotel.
Bestrooi het met een beetje paneermeel.
Plaats het onder de grill en laat er een mooi korstje op komen.

Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats