Brochettes van scampi en Sint-Jakobsvruchten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
16 middelgrote scampi
16 Sint-Jakobsvruchten
8 fijne sneetjes ontbijtspek
1 flink rijpe mango
1 dl kokosmelk
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
groene Tabasco
peper en zout
vloeibare margarine
1/2 koffielepel kurkuma |
|
bereiding: |
|
|
Pel de scampi maar laat de staart en de onderste ring eraan zitten.
Spoel de Sint-Jakobsvruchten, droog ze af en wikkel ze elk in een half sneetje spek.
Maak brochettes van twee scampi en twee Sint-Jakobsvruchten per stuk.
Schil de mango, snij hem in stukjes en doe deze in de mixer.
Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en mix fijn.
Meng er dan de koriander en wat tabasco onder.
Meng de kurkuma met de vloeibare margarine en strijk er met behulp van een penseel de brochettes mee in.
Rooster ze op de barbecue en kruid ze lichtjes met peper en zout.
Dien warm op met de mangosaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|