|
|
|
Appelflantaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8 personen:
1 plak uitgerold kruimeldeeg
1 kg appelen
3 eieren
2,5 dl melk
4 el suiker
3 el bloem
2 el paneermeel |
|
bereiding: |
|
|
Leg het uitgerolde kruimeleeg met bakpapier in een taartvorm (+/- 28 doorsnede), druk het goed aan en prik het deeg enkele keren in met een vork.
Bestrooi het deeg met paneermeel
Schil de appelen en snij ze in schijfjes. Leg ze in de taartbodem.
Maak een papje met de bloem en enkele lepels melk. Klop de eierenlos en meng ze goed door het bloempapje.
Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed.
Giet deze mengeling over de appelen.
Zet de taart in de voorverwarmde oven op 225°C en verlaag de temperatuur na 15 min. tot 200°C en laat nog 45 min bakken.
Als de appelen te bruin worden dekt U ze af met alufolie
Laat de taart afkoelen en bestrooi ze net voor het opdienen met poedersuiker.
Tip:
U kan met deze taart naar hartelust variëren;
gebruik bruine suiker inplaats van witte,
voeg een handvol rozijntjes toe,
voeg een koffielepel kaneel bij de suiker,
verrijk het melkmengsel met een glaasje rum, calvados of amaretto. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|