Kabeljauwhaasje met korst van Zwarte-Woudham |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 oersonen:
200 gr Zwarte-Woudham
2 el broodkruim
1 el olijfolie
20 cl visfumet
20 cl room
50 gr boter
4 kabeljauwhaasjes ( 150 gr)
1 kg aardappelen
1 potje zure room
2 bosjes pijpajuin
200 gr Shii-take paddenstoelen |
|
bereiding: |
|
|
Droog de Zwarte-woudham in de oven (ongeveer 1 uur à 90°)
Verkruimel de ham, meng met het broodkruim en de olijfolie (Bewaar 2 sneden ham als versiering).
De aardappelen koken.
De fijngeknipte pijpajuin stoven.
Samen verwerken tot een smeuïge puree met de zure room.
De visfumet en de room tot de ongeveer de helft inkoken.
Mix de koude boter in blokjes onder de saus.
Leg een laag hamkruim op de vis en bak deze ongeveer 1 kwartier in een voorverwarmde oven van 220°.
Laat nog enkele minuten rusten.
Bak de Shii-take paddenstoelen in wat olijfolie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|