laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Broccoli – Witloofsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1/2 kg. Broccoli
1/2kg. witloof
Vetstof
Peper
zout
Muskaatnoot
1 lp Madeira
2 liter kippenbouillon
1 dl room
  bereiding:
    Snij het witloof in fijne stukjes.
Snij van de broccoli de belletjes af en bewaar de speldenknopjes als garnituur.
Hak de stengels en het groen van de broccoli fijn.
Stoof de broccoli en het witloof in de vetstof en voeg peper, zout en nootmuskaat aan toe.
Voeg dan de even verwarmde kippenbouillon aan toe.
Laat minstens een half uur koken.
Mix daarna de soep geheel glad en meng de lepel Madeira ertussen.
Juist voor het opdienen room toevoegen ( hoeft niet noodzakelijk)
Strooi de broccolikopjes bij het opdienen op het bord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats