|
|
|
Kipfilet in de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
Een eenvoudig en lekker gerecht.
Voor 4 personen:
1 kipfilet per persoon
1 doos soep ‘creme de champignon’
1/2 soepdoos melk
gemalen gruyerekaas
1 bakje champignons
peper, zout en lookpoeder
boter
vuurvaste schotel |
|
bereiding: |
|
|
Soms stoof ik wat groentjes die fijn gesnipperd zijn, prei, selder, wortel en leg die onderaan in de ingeboterde vorm.
Soms ook een scheutje porto in de saus.
snij de champignons in schijfjes, besprenkel ze met wat citroensap, peper, zout en wat lookpoeder en laat ze stoven in een beetje boter, of maak ze klaar in de microgolf ( ongeveer 5 minuten op 750 ). Giet het vocht weg.
Boter een ovenschotel in
Schik er de kipfilets in, goed kruiden met peper en zout
Verdeel er de champignons over
Klop de inhoud van een doos creme de champignon los, samen met een halve (soep)doos melk, zodat je een homogene massa bekomt.
Giet dit over de kipfilets
In een voorverwarmde oven van 180°, in het midden van de oven ongeveer 45 minuten laten garen
Daarna overstrooien met een laagje gemalen gruyerekaas en laten kleuren onder de grill
Opdienen met gekookte aardappelen
Met dank aan vdgb |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|