|
|
De eieren hard koken, spoelen onder koud water, pellen en laten afkoelen.
Een halve liter water aan de kook brengen met de steeltjes van de dille, de citroenschijÍjes en zout, en daarin de zalmmoten vijf tot zes minuten pocheren (zonder dat het water doorkookt !). Neem ze met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen.
De spinazie schoonmaken, de harde steeltjes verwijderen en zorgvuldig wassen en laten uitlekken.
De gepelde sjalotten fijnhakken.
Met azijn, zout, sjaloften, mosterd en gehakte dille, en tot slot de olie, een slasausje roeren.
De eieren in achten snijden en de zalmmoten ontdoen van graten en vellen. Snijze in stukken.
Leg de helft van de spinazieblaadjes in een slaschotel met de helft van de eierpartjes, en verdeel daarop de zalm.
Overgiet met de helft van de slasaus.
Vervolgens de rest van de spinazie, zalm en eieren erop leggen en overgieten met de resterende saus.
Afdekken en in de koelkast wat laten trekken.
Tip:
De spinazieblaadjes niet langer dan een half uur laten trekken in de saus ; anders worden ze flets en slap.
In plaats van de dure zalm kunt u ook wijting of kabeljauw gebruiken, die zijn niet zo fijn van smaak maar heel wat goedkoper. |