|
|
|
Marokkaanse wortelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
3 Elp olijfolie
2 lookteentjes,
1 cm gember, fijngehakt
1 klp kurkuma
1 klp gemalen karwij ( of kummel)
1 ui, gesnipperd
1 prei
500 g worteltjes, in kleine stukjes
1 klp paprikapoeder
1 liter groentebouillon
1 klp korianderpoeder
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Was de prei en snijdt in fijne ringen.
Pel de ui en de look en hak fijn.
Hak de gember fijn. (of gebruik 1 klp gemberpoeder)
Fruit de gember, kurkuma, koriander en karwij
Voeg ne enkele minuten de look, ui toe.
Na nog enkele minuten de prei en wortel.
Roer de paprikapoeder er onder en voeg de bouillion toe.
(Bouillon: 2 blokjes op een liter water).
Laat 30 minuten zachtjes koken
Pureer de soep en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe roeren.
Breng op smaak en met peper en zout |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|