|
|
|
Kalfsvleesslaatje met tonijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
zout,
1/8 l droge witte wijn
1 knoflookteentje
2 koffielepels geconcentreerde kippebouillon
2 laurierblaadjes
1 kofftelepel witte peperkorrels
2 uien,
1 worteltje
500 g kalfsvlees
1 eierdooier,
peper
eetlepel citroensap
1/8 olijfolie
1 blik tonijn in olie(200 g)
1 ansjovisfilet
1 toef vers gemalen basilicum of 1 koffielepel gedroogd
2 eetlepels kappertjes,
1/8 l verse room
2 bleekselderstengels(100 g)
1 blik artisjokbodems(280 g) |
|
bereiding: |
|
|
Een liter zout water met de witte wijn in een kookpan doen en er de knoflook kippebouillon, laurier,peperkorrels, in vieren gesneden ui, geschraapte,
kleingesneden wortel bijvoegen en aan de kook brengen. Het kalfsvlees in de bouillon onder deksel een uur laten doorkoken en laten afkloelen in de bouillon.
lntussen de eierdooier met zout, vers gemalen peper en citroensap vermengen en er dan eerst druppelsgewijs en vervolgens met dunne straaltjes de olie bijgieten.
Met de handmixer tot een gladde mayonaise kloppen.
De tonijn in een zeef laten uitlekken en wat apart houden voor de versiering. De rest pureren met de ansjovisfilet en dan samen met basilicum door de mayonaise scheppen.
Kappertjes Íijnhakken en met de room door de saus roeren. De bleekselder
schoonmaken, van het vlies ontdoen en kleinsnijden.
Het kalfsvlees in reepjes snijden en vermengen met de selder en met de in vieren gesneden artisjokbodems.
Alles in een schotel schikken, overgieten met de tonijnsaus en laten trekken in de koelkast.
Versieren met de apart gehouden tonijn en wat selderblaadjes.
Tip
Het slaatje kan best een dag van tevoren worden klaargemaak. AIs u het in de koelkast laat trekken,komt de smaak van de ingrediënten nog meer tot zijn recht. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|