Pladijsfilets met witloof en krielaardappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
8 stronken witloof
800 gr krielaardappelen
1 dl visbouillon
3 eetlepels lightroom
1 eetlepel karpertjes
1 eetlepel boter
4 gefileerde pladijzen
enkele takjes platte peterselie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwijder de bittere kern uit het witloof. Kruid ze met peper (en zout) en kook ze in +/- 20 minuten gaar. Laat goed uitlekken en houd ze warm;
Kook de krielaardappeltjes +/- 15 minuten in gezouten water;
Laat de visbouillon inkoken tot een derde van het volume. Voeg de room toe en laat al roerend nog een minuut doorkoken om de saus te laten indikken. Proef de saus en kruid ze eventueel bij met de kruiden. Roer de kappertjes door de saus;
Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de filets 3 minuten aan elke zijde;
Verdeel de vis, het witloof en de aardappeltjes over voorverwarmde borden. Giet twee eetlepels saus over en naast de vis en versier met peterselie;
Dien onmiddellijk op.
Smakelijk! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|