laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse hutsepot van de mama van VDGB
  ingrediënten:
    benodigdheden als je een volledige savooikool gebruikt:
1 savooikool
Eventueel enkele spruitjes
3 grote ajuinen
2 grote wortels ( niet teveel anders is de smaak te zoet)
1 raapje
2 stalen prei
een grote kilo aardappelen
peper, zout, muskaatnoot, 2 laurierbladen.
Hutsepotvlees naar keuze
  bereiding:
    snij de ui grof en stoof die in wat boter ( niet laten bruinen) doe er goed peper op.
voeg de grofgesneden prei en wortels toe en laat die even op een zacht vuurtje meestoven
schil ondertussen de raapjes en snij ze in stukjes en stoof ze even mee.
voeg de spruitjes toe en de laurierbladen
voeg een beetje van de grofgesneden savooikool toe.Alles goed kruiden met peper en zout en een flink wat muskaatnoot.
overdek met de rest van de grofgesneden kool en leg bovenop een laag aardappelen die eveneens grof gesneden zijn.
Voeg een bodempje water toe, leg het deksel op de kom en laat alles op een zacht vuurtje zacht koken.( tot de aardappelen half zacht zijn )
Het vlees afzonderlijk eventjes bakken en kruiden met peper en zout.
Het vlees tussen de groentenmassa steken, braadvocht erover gieten en verder laten koken tot de aardappelen volledig zacht zijn.
Daarna het vlees eruit halen en de groenten en aardappelen pletten en goed mengen. Op smaak brengen .
Het vlees er terug tussensteken en een nacht laten trekken.

Je hebt er hier een flinke hoeveelheid van die je gerust kan invriezen.
Heel traag laten opwarmen en regelmatig omroeren ( aanbranden !! eventueel een heel klein beetje water bijvoegen ) tot die héél warm heeft.
Een schepje pikante mosterd smaakt er lekker bij.


Mijn moeder gebruikte dit recept en voegde er poten en oren aan toe. Zelf lust ik dat niet en gebruik ik dikke vleesribben voor de hutsepot Ook soms een worst of kotelet. Dit vlees bak en kruid ik dan wel afzonderlijk tot het een mooi bruin korstje heeft en dan steek ik het tussen de groenten . Alles een nacht laten staan. Héél lekker. Een hammetje is ook altijd heel lekker; gewoon tussen de groenten leggen en laten meestoven.
Ik ken ook mensen die wat wit bier toevoegen i.pv.water. Ik heb dat eens geprobeerd en vond de smaak te bitter. Maar ja smaken verschillen nu eenmaal.

Smakelijk en groetjes
vdgb
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats