|
|
|
Kipfilets in parmaham met cranberry jus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de kip:
50g boter, zacht
2 teentjes knoflook, geperst
4 grote kipfilets
8 plakjes parma ham
300ml warme kippenbouillon
Voor de cranberry jus:
5 eetlepels poedersuiker
100ml sinaasappelsap
150g verse cranberries |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
Om de jus te bereiden: los de suiker in het sinaasappelsap op in een
middelgrote steelpan op middelhoog vuur. Roer de cranberries erdoorheen en
kook ze tot ze knappen (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur en giet in
een kom. Je kunt op dit moment de saus zeven. De saus zal dikker worden
naarmate die afkoelt.
Om de kip te bereiden klop je de boter samen met de knoflook in een kom.
Maak een diepe snee in elke kipfilets. Doe het boter-knoflook mengsel in
de kipfilets en vouw de kipfilets weer dicht. Wikkel elke kipfilet in twee
plakjes parma ham. Leg in een schaal om te roosteren. Giet de warme
bouillon rond de kip.
Rooster de kip 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je het met
geroosterde aardappels wilt serveren, kun je die nu ook in de oven doen.
Haal de kip uit de oven en uit het bakblik en bedek met aluminiumfolie.
Laat 10 minuten rusten. Als je groenten erbij serveert, stoom die dan nu.
Snij de kip en schenk de cranberry jus erover.
Serveer met de groenten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|