laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoen-tomatenroomsoep
  ingrediënten:
    1 kg pompoen, in blokjes
2 flinke uien, in stukjes
3 stengels bleekselder, in stukjes
ca 800 gram gepelde tomaten, uit blik
2 1/2 l runderbouillon, van blokjes
1 laurierblad
1 à 2 handen rijstvermicelli of mie (toko)
Boter
350 gram gehakt, voor soepballetjes
(Zwarte) peper uit de molen
Nootmuskaat
Zout
1 flesje kookroom (light)
  bereiding:
    Smelt een beetje boter in een ruime pan en bak hierin de pompoen, ui en
selder aan.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, voeg de tomaten en het laurierblad toe.
Laat, met het deksel op de pan, zachtjes gaarkoken.
Haal het laurierblad uit de pan en mix de soep met de staafmixer.
Maak op smaak met peper en zout.
Meng zout, peper en nootmuskaat door het gehakt en maak er balletjes van.
Doe de gehaktballetjes en de vermicelli bij de soep.
Laat nog ca. 5 minuten zachtjes koken.
Schenk ten slotte de room bij de soep, roer het even goed door en zet de
warmtebron uit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats