laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperge-peterseliepannetje uit de oven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g witte asperges
4 eieren
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 stukje geitenkaas Bettine Blanc (ca. 145 g)
4 el verse platte peterselie, fijngesneden.
4 ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes, ingevet
  bereiding:
    Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Verdeel over de pannetjes of schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe. Schenk over de asperges en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Lekker met geroosterd brood.

Tip
Met gegrilde tomaat en krieltjes met kruidenboter maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats