Asperge-peterseliepannetje uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g witte asperges
4 eieren
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 stukje geitenkaas Bettine Blanc (ca. 145 g)
4 el verse platte peterselie, fijngesneden.
4 ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes, ingevet |
|
bereiding: |
|
|
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Verdeel over de pannetjes of schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe. Schenk over de asperges en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Lekker met geroosterd brood.
Tip
Met gegrilde tomaat en krieltjes met kruidenboter maakt u hier een compleet hoofdgerecht van. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|