laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Piepkuiken met kastanjes en rode wijn en pompoenpu
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
Voor de piepkuikens:
4 piepkuikens
boter
1/2 l rode wijn
2 stukjes sinaasappelschil
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 eetlepel maïzena
peper en zout

Voor de vulling:
1 gesnipperde ui
1 teentje gehakte look
200 g broodkruim
100 g gekookte kastanjes
een beetje tijm
1 ei

Voor de pompoenpuree:
500 g aardappelen
500 g pompoen
25 g boter
4 theelepels suiker
peper en zout
tijm en laurier
2 eetlepels mascarpone
vers geraspte nootmuskaat
  bereiding:
    Meng ui, look, broodkruim, kastanjes, tijm en ei.
Vul hiermee de kuikens op.
Schik ze in een ingevette bakplaat en zet 25 minuten in een oven op 180°C.
Schil en snijd de pompoen en de aardappelen fijn.
Doe de groenten in een pan met een nootje boter, suiker, peper, zout, tijm en laurier.
Bevochtig de groenten met water tot ze bijna onder staan en kook ze zonder deksel gaar.
Giet de groenten af en laat ze drogen.
Pureer de groenten en meng er de mascarpone doorheen.
Breng de puree met nootmuskaat, zout en peper op smaak.
Kook de wijn sterk in met sinaasappelschil, kaneel en kruidnagel.
Zeef dit en bind met maïzena.
Kruid stevig na.

Snijd het piepkuiken in twee stukken en serveer met de saus en de vulling. Geef er de puree apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats