laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Minestronesoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 prei, in halve ringetjes gesneden, alleen het witte deel
4 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 worteltjes, in schijfjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
1/2 rode ui, fijngesnipperd
2 aardappels, in stukjes gesneden (afhankelijk van soort wel/niet
schillen)
1 courgette, in schijfjes gesneden
1 kleine glazen pot witte bonen (300 – 400 g) (of 150 gr gedroogde
bonen een nachtje geweekt)
1 klein glazen potje doperwten (of ca 200 gr verse doperwten)
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 groene kool, in stukjes gesneden
1 knolraap
Handje verse basilicum
Handje verse peterselie
2 takjes rozemarijn
200 g volkoren pasta schelpjes
1 liter biologische groentebouillon
1 liter biologische groentesap
2 eetlepels olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

Optioneel: Een handje spinazie per persoon aan het eind toevoegen
  bereiding:
    Verwarm de olijfolie in een grote soeppan
Voeg alle groente toe behalve de tomaten en de spinazie
Laat enkele minuten op middelhoog vuur staan en roer goed tot de groente licht begint te kleuren
Voeg de tomaten en de kruiden toe en kook een paar minuten onder goed roeren
Voeg de bouillon en de groentesap toe en breng de soep aan de kook
Laat 2 uur sudderen
Voeg de pasta schelpjes toe en laat nog 30 minuten sudderen
Pureer de helft van de witte bonen en roer de puree door de soep
De andere helft van de witte bonen laat je heel en roer je door de soep
Voeg eventueel vlak voor het opdienen een handje spinazie per persoon toe.
Nog even goed opwarmen en op smaak brengen met vers gemalen peper en eventueel wat zeezout. Zelf voeg ik geen extra zout toe.

Verwarm de borden even in de oven en dien de soep op.
Eet smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats