laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta alla Carrettiera
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
4-5 eetlepels extra virgin olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 blikken tomaten (400 gr.) gebruik de bij voorkeur echte Italiaanse tomaten uit blik
1 flinke hand basilicum, gescheurd
1 theelepel zout
vers geraspte Parmezaanse kaas
chilivlokken (pepperoncini) naar smaak
500 gram penne (of spaghetti of Rigatoni)
  bereiding:
    Doe de olijfolie samen met de knoflook in een pan. Bak de knoflook op half hoog vuur.
Wanneer de knoflook begint te kleuren gaan de tomaten erbij. Gebruik in de carrettierasaus alleen de beste tomaten uit blik. Anders merk je dat direct. De smaken komen dan niet goed tot hun recht.
Breng op smaak met zout.
Laat de saus gedurende 15-20 minuten rustig inkoken. Als de tomaten en de olie in de saus scheiden voeg je de pepperoncini (gedroogde pepervlokken) en de basilicum toe. Voeg niet alle basilicum toe. Houd wat achter ter garnering.
Laat ongeveer 30 minuten koken.
Kook dan de penne al dente. Je kunt dit gerecht ook serveren met rigatoni of spaghetti.
Wanneer de pasta al dente is vermeng je de pasta met de saus (naar smaak). Garneer met basilicum en Parmezaanse kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats