laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetaart met kersenroom
  ingrediënten:
    125 ml slagroom
150 g kersenjam
poedersuiker
30 g cacaopoeder
100 g zelfrijzend bakmeel
3 eieren
120 g suiker
zout
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 160°C. Bodem van taartvorm met bakpapier bekleden, rand met boter invetten en licht met bloem bestuiven.
Eieren met suiker in beslagkom doen. Kom in bak met warm water zetten. Met handmixer eieren en suiker met snufje zout in ca. 10 minuten tot lichtgeel, schuimig en dik mengsel kloppen.
Zelfrijzend bakmeel met cacaopoeder boven eimengsel zeven en erdoor scheppen. Beslag in vorm doen en in oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Taart in oven met de deur op kier 5 minuten af laten koelen, daarna buiten oven verder laten afkoelen.
Slagroom in kom doen en met mixer stijfkloppen. Kersenjam erdoor kloppen. Taart horizontaal met scherp broodmes voorzichtig halveren. Op onderste helft slagroom uitstrijken. Bovenste helft erop zetten.
Taart helemaal met poedersuiker bestuiven en op taartschaal of bord zetten. Uit bakpapier cirkel knippen die ca. 5 cm groter is dan de taart. Uit het midden hartvorm knippen. Bakpapier op taart leggen, hart met cacaopoeder bestrooien en bakpapier er voorzichtig afnemen.

Taart in 8 punten snijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats