Varkenshaasje met kleine uitjes en selderpuree |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 varkenshaasje
1 knolselder
400 gram aardappelen
2 eetlepels olijfolie
300 gram diepvriesuitjes
1 koffielepel kalfsfond (in poedervorm)
1 glas witte wijn
2 koffielepels tomatenpuree
2 eetlepels room
nootmuskaat
zout
peper |
|
bereiding: |
|
|
Snij het varkenshaasje in stukken en verwijder zorgvuldig al het vet.
Schil de knolselder en de aardappelen. Snij ze in stukken.
Breng een pot lichtgezouten water aan de kook. Doe er de selder in en laat 20 minuten koken. Voeg de aardappelen toe en laat nog eens 20 minuten voortkoken. Verhit de olie in een braadpot. Bak het varkensvlees aan alle kanten bruin. Laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Doe de uitjes in de pot en stoof ze lichtbruin. Laat ze uitlekken en giet het vet weg. Leg het varkensvlees en de uitjes weer in de pot. Bestrooi met de kalfsfond. Giet de witte wijn erbij en doe de tomatenpuree erbij. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Leg het deksel op de pot en laat 25 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Roer af en toe en doe er indien nodig nog wat wijn bij.
Giet de knolselder en de aardappelen af. Haal ze door de draaizeef. Doe de puree in een pot. Doe er de room bij en rasp wat muskaatnoot erboven. Meng goed op een heel zacht vuur. Schik het vlees op de borden. Leg er de selderpuree naast of geef die er apart bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|