laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Suiker-krentenbrood
  ingrediënten:
    voor 6 personen:
1 ei
2½ dl melk
8 el water, lauw
boter (voor de vorm)
125 g boter (voor het suikermengsel)
60 g boter
11 g gist, instant
bloem (voor de vorm)
500 g bloem
150 g rozijnen
100 g suiker, extra fijne
100 g kandijsuiker (voor het suikermengsel)
  bereiding:
    Voorbereiding: Los de gist op in het lauwe water en laat 10 minuten rusten. Verwarm de melk met de boter
en de suiker in een pannetje tot de boter gesmolten is.

Meng de bloem met de rozijnen in een grote kom. Maak er een kuiltje in en doe er het ei, het gistpapje en de warme melk bij.
Melk bij en meng er geleidelijk de bloem door tot er een deeg ontstaat. Kneed 10 minuten stevig tot een elastisch deeg. Vorm tot een deegbal en laat afgedekt op een warme plaats 40 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in porties en maak er balletjes (6 cm doorsnede) van. Smelt voor het suikermengsel de boter in een pannetje en voeg er de kandijsuiker bij, laat de suiker smelten en roer om.
Vet een springvorm (liefst met antiaanbaklaag) met uitsparing in het midden goed in met boter en bestuif met bloem. Wentel alle balletjes in het suikermengsel en leg ze in de vorm. Laat afgedekt nog 30 minuten rijzen (leg de vorm dus niet te vol).
Bak het brood eerst 10 minuten op 210 °C en daarna nog 30 minuten op 180 °C. Laat eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.

Laat ieder een bolletje afbreken, serveer met boter en warme chocolademelk, heerlijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats