|
|
|
Reebout met mosterd en stoofperen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8 personen:
1 reebout zonder bot (ca 1½ kg), opgebonden
6 el grove mosterd
50 g boter
8 plakjes gerookt spek
Voor de peren:
1 fles krachtige rode wijn
5 el honing
stukje citroenschil van 5 cm (alleen het geel)
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
8 stoofperen, geschild, steeltjes laten zitten
zout, versgemalen peper
Extra: aluminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
Wrijf de reebout enkele uren van tevoren in met mosterd.
Bestrooi met zout en peper en leg het afgedekt in de koelkast.
Breng in een pan wijn met honing, citroenschil, kaneel, kruidnagels en jeneverbessen aan de kook.
Zet de peren rechtop naast elkaar in de pan, leg het deksel er schuin op en stoof ze op laag vuur 40 min of tot ze gaar zijn.
Laat afkoelen in het stoofvocht.
Haal ze uit de pan.
Kook het vocht op hoog vuur met ¾ in en schenk het over de peren.
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Verwarm de boter in een ruime ovenvaste braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
Schuif de braadpan in het midden van de oven en laat het vlees afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid in 25-35 min gaar worden.
Bedruip regelmatig met het braadvet.
Haal het vlees uit de oven en laat 10 min onder aluminiumfolie rusten.
Verwarm intussen de peren zachtjes in het vocht en breng op smaak met zout en peper.
Bak in een pan met een beetje boter de plakjes spek knapperig.
Snij het vlees in plakken en serveer met de stoofperen en het spek.
Lekker met aardappel-knolselderijgratin: maak in een ovenschaal laagjes van 600 g aardappelplakjes en 600 g dunne plakjes knolselderij. Meng 600 ml melk met 250 ml slagroom, zout en peper en schenk dit over de groenten in de schaal zodat ze net onderstaan. Bak de gratin in een op 175ºC voorverwarmde oven in 60-70 min gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|