| stampot witlof met rode uien en pamazaanse kaas va | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | aardappels  500gr witlof 7 stronks
 rode uien 4 dikke
 parmazaanse kaas
 bieslook
 bakpapier
 | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | schil de aardappels zet ze op en laat ze koken met peper
 neem de schijf van je magnatron  en snij het bakpapier rond om eruit .leg dat op de ronde schijf van de magnatron
 de parmazaanse kaas met een fijne schaaf op het papier schaven dik
 daarna op 1.80 m in de magnatron kijken of het bubbeld
 het dan eruit halen en laten afkoelen
 doe de uien pellen en maak er ringen van
 bak ze in olijf olie
 en snij de witlof in de lengte in 4 stukken
 doe ze bij de uien met een beetje boter erbij
 laat dat samen even fruiten
 doe de aardappels als ze gaar zijn onder elkaar stampen  met een scheutje warme melk
 daarna de witlof met uien er door heen
 wat parmazaanse kaas erover  raspen
 de kaas wat in de magnatron is geweest
 omkeren en het bakpapier eraf halen
 breek voorzichtig door en zet het rechtop in de stampot
 eet smakelijk
 groetjes marga
 
 Met dank aan Marga voor dit lekkere recept
 | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |