laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Raapjessoep met mascarpone en brood met tomatencou
  ingrediënten:
    Voor 8 tot 10 personen:
2 l water en of kippenbouillon
1 ½ fijn gesneden ui
1 bos raapjes in blokjes
¼ courgette dun geschild en in kleine stukken
2 wortelen in stukken gesneden
250 g mascarpone
Boter
Kippenbouillonblokjes

Broodjes:
10 schijven stokbrood
1 teentje look
2 gesnipperde sjalotten
1 el peterselie
1 el bieslook
4 dikke tomaten, ontvelt, ontpit en in blokjes gesneden
1 groentebouillontablet
Peper
  bereiding:
    Stoof de ui, de blokjes raapjes, de stukjes courgette en blokjes wortel aan in een weinig boter zonder te kleuren aan. Voeg hierbij het water met bouillonblokjes of de verse kippenbouillon. Laat aan de kook komen en laat dan op een zacht vuur gaar koken onder gesloten deksel. Mix de soep met de soepmixer en laat terug aan de kook komen. Voeg er de mascarpone bij en mix opnieuw zodanig dat de mascarpone volledig is op gelost.
Voor de broodjes: stoof de sjalot in een weinig boter glazig, voor de geplette knoflook toe en laat even meestoven. Doe er dan de tomaat bij. Kruid met peper, het bouillontablet, de peterselie en de bieslook. Laat dit op een rustig vuur, onder regelmatig roeren, stoven totdat het is ingedikt. Zet de schijven brood even in een warme oven en besmeer ze met de tomatencoulis. Serveer dit bij de soep.

De soep kun je ook afwerken met gehakte peterselie en/of gehakte bieslook. Je kan deze soep ook nog verrijken met grijze garnaaltjes, kleine stukjes gerookte zalm, stukjes gekookte kip, kippenballetjes, e.a….


Met dank aan KTA Alicebourg en Basisschool in de Engelse Hof te Lanaken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats