laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scampi met kerrie
  ingrediënten:
   


  • 28 scampi
  • 1 appel (Jonagold)
  • 1 takje selder
  • 1 dl room
  • 1 dl wijn (wit/droog)
  • 1 cl vermouth (droog)
  • 25 g boter (bakboter)
  • theelepel kerriepoeder
  • 2 takjes dragon (takjes)
  bereiding:
    Pel de scampi.

Schil de appel en was de selder. Snijd in fijne brunoise.

Bak de scampi, appel en selder een 8-tal minuten in boter. Blus met vermouth en witte wijn.

Voeg room toe en laat koken tot er een lichte binding ontstaat. Voeg kerrie toe en laat nog even pruttelen.

Dien op in een schotel of een diep bord en versier met fijngesneden dragon.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats